Nyhetsbrev juni 2021 

Årsstämma 1 juni och ny styrelse.

Årsstämman ägde rum den 1 juni utomhus i trädgården mellan hus 17 och hus 19. Vi gick igenom och godkände årsredovisningen för år 2020 och valde ny styrelse. Årsredovisningen hittar du på Brf Sippans hemsida; www.brfsippan.se. Följande personer valdes till styrelse för kommande period:

  • Gunilla Johansson, ordförande.

”Har varit med i styrelsen sedan 1 jan 2019 och haft olika uppdrag och sedan april 2020 ordförande. Är ekonom, bor i hus 13 sedan snart 4 år och har mångårig erfarenhet av styrelsearbete från där jag bodde tidigare. Att engagera sig är ett bra sätt att påverka sitt boende, att lära sig nya saker och att lära känna nya människor. Min förhoppning är att vi blir en styrelse som syns och upplevs som tillgänglig och transparant.”

  • Mia Deijfen, sekreterare.

“Jag bor sedan 7 år tillbaka i hus 17 tillsammans med min son. Efter ett år som suppleant i styrelsen, med engagemang bland annat i trädgården, blir jag nu ordinarie ledamot. Jag kommer att fortsätta ansvara för trädgårdsfrågor och som sekreterare hoppas jag också kunna bidra till föreningens administration.”

  • Emil Thalin, ekonomiansvarig.

”Jag bor i hus 19 tillsammans med min fru Erica. Vi flyttade till Bergshamra sommaren 2017. Jag är uppväxt i Sala i Västmanland men flyttade till Uppsala för studier och senare till Stockholm för arbete. På fritiden gillar jag det mesta i friluftsväg. Vi orienterar mycket när det inte är coronatider och jag själv brukar även spendera en del tid med att jaga. Anledningen till att jag gått med i styrelsen är för att jag tror att det finns möjlighet att påverka och att göra föreningen bättre/mer ekonomisk/mer miljövänlig.”

  • Michael Malmqvist, fastighetsansvarig.

”Jag bor i hus 17 och flyttade in med min fru för drygt 5 år sedan. Nu har vi två små grabbar och trivs bra i Bergshamra. Lägenheten är en stor investering för oss och därför är det naturligt för mig att hjälpa styrelsen framåt i arbetet mot hållbarhet och modernisering.”

  • Peter Wibring, informationsansvarig.

”Jag är sambo med Lise-Lotte och vi bor i hus 19 sedan drygt två år. Jag jobbar normalt på Kungsholmen, som bl.a. projektledare på Teracom AB. Min fasta roll i styrelsen blir att ansvara för medlemsinformationen, men kommer också att delta aktivt i olika ärenden som styrelsen hanterar. Jag tror det är bättre att medlemmarna själva är engagerade i föreningen, istället för att allt läggs ut på entreprenad. Då får man ju ställa upp och dra sitt strå till stacken – dessutom känns det som en rolig och lärorik uppgift”.

  • Lucas Uhlén, suppleant. 

”Som medlem sedan 4 år tillbaka har jag hunnit bilda familj här i Bergshamra och bor nu med fru och dotter i låghusen. Min bakgrund är Civilingenjör inom Industriell Ekonomi och arbetar idag som projektledare med innovativa tekniklösningar i urban miljö för ett hållbart samhälle. På fritiden tycker jag om att idrotta och vara ute i naturen. I Brf. Sippan är jag mån om en god gemenskap och att bidra till en långsiktigt sund förening.” 

  • Jacob Uhlén, suppleant.

“Jag bor sedan ca 1 år i låghusen tillsammans med min sambo Sofia. Till vardags arbetar jag som verksamhetskonsult på ett företag som är inriktade på digitala transformationer. I rollen som suppleant ämnar jag att arbeta för föreningens långsiktiga välmående. Genom ett engagemang kommer jag stötta styrelsens löpande arbete samt driva relevanta och värdeskapande initiativ”

Nytt cykelställ hus 17.

Nytt cykelställ är nu monterat på gaveln av hus 17 mot låghusen. Cykelstället är försett med stöldskyddsbåge och hoppas därför ge mer stöldskydd än de gamla. Fritt fram för alla i föreningen att använda! Så småningom kommer ett tak att monteras över stället.

Ny grovtvättmaskin i hus 17 och ny tvättmaskin i hus 13.

Ny grovtvättmaskin är installerad i hus 17. Grovtvättmaskinen i hus 13 har också gått sönder och kommer att ersättas av en vanlig tvättmaskin. Detta innebär att grovtvättmaskin fortsättningsvis bara kommer att finnas i hus 17. Om du inte bor i hus 17 bokar du den genom Kicki.

Underhåll av ytterdörr – ingång via loftgång i hus 13 och 17.

Till er som har er ytterdörr ute på loftgång i hus 13 och hus 17 vill vi rikta speciell information. Det är viktigt att ni meddelar Kicki om ni har problem med er ytterdörr. Hon kan åtgärda vissa problem och tar annars hjälp. Det viktigt att noga sköta underhållet av dörren. I veckan gick en ytterdörr i baklås och måste tyvärr bytas. Ytterdörren är bostadsrättsinnehavarens ansvar. 

Månstrålens förskola – information till medlemmarna och beslut i aug/sept.

Inom kort kommer underlag för beslut om Månstrålens framtid att skickas ut. Ställ frågor om du undrar över något så sammanställer vi svaren och skickar ut till alla i augusti. Vi kommer att kalla till en extra stämma i augusti/september för beslut i frågan.

Styrelsen önskar er alla en riktigt skön och fin sommar!

Hör av dig till kontaktmedstyrelsen@gmail.com om du har frågor eller undrar över något.

 

Hälsningar  

Styrelsen