Nyhetsbrev oktober 2021 

Månstrålens förskola

I enlighet med utfallet av medlemsenkäten har Månstrålen erbjudits och accepterat förlängning av hyresavtalet. Det nya avtalet gäller i tre år med ett års uppsägningstid.

Trädgårdsdag

Höstens städdag går som planerat av stapeln lördag 23 oktober. Container kommer den 21 okt och är kvar en vecka till den 28 okt. En att-göra-lista kommer att finnas vid trädgårdsboden i hus 19, som står öppen från klockan 10. Efter städningen bjuds det på varmkorv och fika. Håll tummarna för att vädrets makter är med oss.

Högtrycksspolningen

Spolningen av avloppen är genomförd, med undantag för några enstaka lägenheter som kommer att åtgärdas vid senare tillfälle. Tyvärr hann vi inte gå ut med information i förväg varför utskicket från företaget kunde uppfattas som ett reklamutskick.

Sopsortering

På nytt måste vi uppmana alla att hjälpas åt med att sortera och slänga sopor i rätt behållare. Exempel på sådant som inte hör hemma bland hushållssoporna är papper, kartong, glas, textilier, konservburkar, batterier och elektronik.

Vid tveksamhet finns bra information på denna sida: https://www.solna.se/boende–miljo/avfall-och-atervinning

Filter till köksfläktar

På förekommen anledning påminner vi om att rengöra filter till köksfläktar /-kåpor. Matfett kan lätt antändas och orsaka brand.

Levande ljus

Visst blir den mörka årstiden mysigare med riktiga stearinljus, men – lämna dem inte utan uppsikt.

Hobbylokal

I hus 17 finns en lokal som medlemmar kan använda för hobbyverksamhet. Lokalen är väl utrustad med allehanda verktyg för snickeri och reparationer. Nyckel lånas ut av fastighetsskötaren.Information om bostadsrättsföreningen Sippan finns på https://www.brfsippan.se/
Här hittar du bland mycket annat information om vårt brandvarnarsystem SFTY.


Tveka inte att kontakta styrelsen med eventuella frågor: kontaktmedstyrelsen@gmail.com


Hälsningar Styrelsen