Nyhetsbrev mars 2021 

 • SFTY Sense – rök- och vattenläckagevarnare: Nu är äntligen systemet i det närmaste färdiginstallerat. Det har tagit tid och beror på omständigheter som vi inte rått över. Vi hoppas att de flesta laddat ner appen Sfty där du kan följa varnarna i din lägenhet och där det finns fler trygghetserbjudanden. Har du trådlöst nätverk är det bra om du kopplar varnarna till det. Annars drivs de med batterier, som sitter i respektive varnare.

  Under För medlemmar – Säkerhet, försäkring, olyckor på hemsidan finns nu en instruktion hur du kopplar upp varnarna mot ditt trådlösa nätverk och hur du beter sig om larmet går. Vi vill påminna igen – om larmet går och du har kontroll över situationen så stäng av varnaren genom att trycka bestämt på den fyrkantiga knappen eller blås ut röken från den så tystnar den. Ta inte ut batterierna. Du har 5 min på dig.  Och vädra ut röken!

  Ett röktest i samtliga hus kommer att genomföras fredagen den 26 mars. Schemat för dagen vet vi inte än men har du behov av att veta en cirkatid får du kontakta Kicki. Ingen kommer att gå in i din lägenhet och du behöver inte vara hemma.
 • Underhållsplan: Ny underhållsplan för föreningen finns nu på hemsidan bland Dokument.
 • Blipp – grovsoprummet: Om du inte fått din blipp till grovsoprummets nya lås omprogrammerad kan du ta kontakt med Kicki så fixar hon det.
 • Försäkring – bostadsrättstillägg: För några år sedan tog försäkringsbolaget bort bostadsrättstillägget från föreningens försäkring. På förekommen anledning vill vi påminna att det är viktigt att du ser över ditt försäkringsskydd och tecknar en egen bostadsrättstilläggsförsäkring om du inte redan gjort det.
 • Matavfall: Vi vill uppmuntra alla, som inte redan sorterar sitt matavfall i särskild påse, att börja med det. Påsar finns i soprummet.
 • Valberedningen: Valberedningen har börjat sitt viktiga arbete och är intresserad av att komma kontakt med alla som vill lära sig mer om vår förening och delta i styrelsearbete eller som bara vill engagera sig i något projekt. Kontakta valberedningen så får du mer information.
 • Störningsblankett: På hemsidan har vi lagt ut en blankett där du kan föra noteringar om och när du känner dig störd av ljud eller annat.

Årsstämma.

Den 1a juni kl. 19.00 kommer årsstämman gå av stapeln, vi återkommer om lokal beroende på rekommendationer och restriktioner. Motioner till stämman måste skickas till styrelsen senast 1 april för att tas upp på stämman.

 

Hälsningar  

Styrelsen