Nyhetsbrev juni 2023

Årsstämma 15/5 och ny styrelse

Årsstämman ägde rum den 15 maj utomhus i trädgården mellan hus 17 och hus 19. Vi gick igenom och godkände årsredovisningen för år 2022 och valde ny styrelse.
Årsredovisningen hittar du på Brf Sippans hemsida; www.brfsippan.se.
Avgående ordföranden Gunilla Johansson avtackades efter flera års engagemang i styrelsen, liksom Michael Malmqvist som lämnar oss på grund av flytt till en av våra grannföreningar.
Även Jocelyn Vasquez lämnade styrelsen efter ett år som suppleant.
Den nya styrelsen består av två helt nya, två nygamla och tre redan sittande ledamöter. Rollerna har nu fördelats inom styrelsen som även hunnit ha sitt första ordinarie möte.

Följande personer utgör styrelse för kommande period:

 • Lucas Uhlén, ordförande:
  ”Som medlem sedan 6 år tillbaka har jag hunnit bilda familj här i Bergshamra och bor nu med fru och dotter i låghusen. Min bakgrund är Civilingenjör inom Industriell Ekonomi och arbetar idag som projektledare med innovativa tekniklösningar i urban miljö för ett hållbart samhälle. På fritiden tycker jag om att idrotta och vara ute i naturen. I Brf. Sippan är jag mån om en god gemenskap och att bidra till en långsiktigt sund förening.”
 • Mia Deijfen, sekreterare:
  “Jag bor sedan 9 år tillbaka i hus 17 tillsammans med min son. Det här blir mitt tredje år som föreningens sekreterare och som sådan ansvarar jag för föreningens administration. Jag har även ett särskilt engagemang i trädgården.
  Att vara med i styrelsen är ett bra sätt att få inblick i aktuella frågor där man bor och jag ser fram emot ytterligare ett år.”
 • Sofia Järemo, ekonomiansvarig:
  ”Jag är nyinflyttad i hus 19 och väntar en bebis i november. Civilingenjör, arbetar med logistik och planering på dagarna och ägnar mig gärna åt friluftsliv på fritiden. Som ekonomiansvarig i föreningen har jag koll på vår ekonomi och hoppas kunna bidra till att det här ska fortsätta vara ett riktigt bra ställe att bo på, på både lång och kort sikt.”
 • Per Johansson, fastighetsansvarig:
  ”Nyinflyttad i hus 17 tillsammans med fru och två barn men har bott i Bergshamra sedan 2010. Är civilingenjör inom signalbehandling och arbetar idag som konsult inom telekommunikation. Har genom åren varit med och drivit en rad företag. I Brf Sippan så hoppas jag kunna bidra med effektiviseringar, rutiner och ett långsiktigt boende som vi alla trivs i.”
 • Peter Wibring, informationsansvarig:
  ”Jag är sambo med Lise-Lotte och bor i hus 19 sedan drygt fyra år. Jag har varit med i styrelsen i två år och kommer fortsatt att ansvara för medlemsinformationen, men också medverka i de ärenden som styrelsen hanterar. Jag tror det är bättre att medlemmarna själva är engagerade i föreningen, istället för att allt läggs ut på entreprenad. Då får man ställa upp och dra sitt strå till stacken – dessutom är det en rolig och lärorik uppgift”.
 • Bertil Ternert, suppleant:
  ”Jag bor sedan 28 år i låghusen tillsammans med min fru Gunilla. Är pensionär och ägnar mig åt barnbarn och är nämndeman i Solna Tingsrätt.”
 • Jacob Uhlén, suppleant:
  “Jag flyttade in 2020 i låghusen tillsammans med min sambo Sofia. Till vardags arbetar jag som verksamhetskonsult på ett företag som är inriktade på digitala transformationer. I rollen som suppleant ämnar jag att arbeta för föreningens långsiktiga välmående. Genom ett engagemang kommer jag stötta styrelsens löpande arbete samt bistå med att driva relevanta och värdeskapande initiativ.”

Nycklar och kontaktinformation

Så här inför sommarens semester påminner vi om rekommendationen att lämna en reservnyckel i nyckelgömman (gäller hus 13 och 17) eller till Kicki (gäller hus 19) om ni reser bort. Skulle det uppstå exempelvis en vattenläcka, så gör det stor skillnad om hantverkare snabbt kan komma in och åtgärda felet.
Bifogat finner ni även den tidigare utskickade blanketten för att lämna uppgifter om Reservnyckel och Anhörig/Närstående.

Glad sommar

Styrelsen önskar alla medlemmar i Brf Sippan en fin sommar!Tveka inte att kontakta styrelsen med eventuella frågor: kontaktmedstyrelsen@gmail.com


Hälsningar Styrelsen