nyhetsbrev April

⦁ Föreningsstämman har nu ägt rum och en ny styrelse har röstats igenom. Under rådande omständigheter beslutade vi oss för att genomföra stämman utomhus på innergården, mötet hanterades snabbt och effektivt och innehöll bla en genomgång av sippans årsredovisning som ni kan hitta på hemsidan eller ladda ner från SBC.
⦁ Ny styrelse:
Gunilla Johansson, ordförande: Har varit med i styrelsen sedan 1 januari 2019; först som sekreterare och sedan som ekonomiansvarig. Flyttade in i nr 13 för ca två och ett halv år. Har erfarenhet från styrelsearbete från där jag bodde tidigare och tycker det är ett bra sätt att kunna påverka sitt boende, att lära känna nya människor och lära sig nya saker. Jag hoppas att vi kommer bli en styrelse som syns och upplevs som tillgänglig.

Maryam Sajadi, sekreterare: Bor i hus 17 med uteplats på gården och har bott här sedan 1989 , har även varit med att bilda brf. Sippan. Jag hoppas kunna bidra med mera trygghet och trivsel i vår förening.

Emil Thalin, ekonomiansvarig: Bor i hus 19 tillsammans med min fru Erica. Vi flyttade till Bergshamra sommaren 2017 och innan dess bodde vi i Täby. Jag är uppväxt i Sala i Västmanland men flyttade till Uppsala för studier och senare till Stockholm för arbete. På fritiden så gillar jag det mesta i friluftsväg. Vi orienterar mycket när det inte är coronatider och jag själv brukar även spendera en del tid på att jaga. Däremot så avskyr jag att fiska, jag tycker fiskar är obehagliga :). Anledningen till att jag gått med i styrelsen är för att jag tror att det finns möjlighet att påverka och att göra föreningen bättre/mer ekonomisk/mer miljövänlig.

Michael Malmqvist, Fastighetsansvarig: Flyttade in med min fru för ¤ år sedan. Nu har vi två små grabbar och trivs bra i Bergshamra! Lägenheten är en stor investering för oss och därför är det naturligt för mig att hjälpa styrelsen framåt i arbetet mot hållbarhet och modernisering.

Elin Almendal, informationsansvarig: Har varit med i styrelsen sedan Januari 2019. Bor i hus 17 sedan snart tre och ett halvt år tillbaka tillsammans med min dotter Noura. Jag brinner för konst och kultur och alla former av skapande. Jag vill vara med för att försöka skapa en gemeskap och engagemang där jag bor och att själv få utvecklas och lära mig.

Mia Deijfen, suppleant: Jag bor sedan sex år tillbaka i hus 17 tillsammans med min son. Sedan i hösten-19 är jag sammankallande för föreningens trädgårdsgrupp och som suppleant i styrelsen kommer jag bland annat att fungera som en länk mellan styrelsen och trädgårdsgruppen. Jag ser också fram emot att bli bättre insatt i andra delar av styrelsens arbete. Det är roligt att vara insatt i och kunna påverka det som är på gång där man bor!

Satu Ranta, suppleant: Jag bor i hus 17 med två av mina tre barn. Jag har bott i huset sedan hösten 1992 och trivs jättebra.
Jag kommer att vara suppleant i styrelsen under kommande period och även vara delaktig i den kommande facebooksidan för Sippan.

⦁ Vi vill tacka alla som medverkade på vår städdag även om det blev en liten annorlunda variant i år. Det mesta av det som skulle genoföras hann vi med och trädgårdgruppen spinner vidare med vad som ska åtgärdas
⦁ Vi vill påminna att vi planerar en restaurering av hissen i hus 13 i augusti, hissen kommer då vara avstängd i ca två veckor. Mer information kommer i anslutning av renoveringen.
⦁ Den nya styrelsen har redan nu beslutat att starta en ny grupp. Trivselgruppen. Den är till för att planera roliga aktiviteter för oss som bor i Sippan. Det kan handla om grillkvällar, loppisar, stickcafé eller sticklingsbyten etc. Har ni några roliga ideér eller vill vara med i gruppen; mejla kontaktmedstyrelsen@gmail.com
⦁ Radonmätningen har kommit tillbaka och visat sig vara inom gränserna för vad det får vara i alla lägenheter.
⦁ Vi har fått in lite klagomål ang de katter som florerar kring våra ägor. Vi ber er som inte äger dessa katter att inte mata dem då de kommer till många av mark-lägenheterna och lägger sig i soffor etc. Vissa medlemmar är alergiska.
⦁ Styrelsen håller just nu på att uppdatera kontaktinformation till boende i Sippan. Vi skulle under rådande omständigheter behöva få in allas mejladress och telefonnummer, vänligen mejla informationen samt för och efternamn till kontaktmedstyrelsen@gmail.com. (Alternativt kan de som bor i hus 13 lämna en lapp i Gunilla Johanssons brevlåda, hus 19 kan lämna i i Emil Thalins brevlåda, hus 17 kan lämna i brf Sippans postlåda och ni som bor i låghusen kan lämna i Mia Deijfens brevlåda som finns på innergården av hus 17.)
⦁ Nu i coronatider vill vi påminna om social distansering och handtvätt. Kicki hjälper gärna de som är sjuka eller i karantän. Men kan ni själva gå ut på promenad och därmed också med sopor mm ska ni självklart göra det. Kicki kan endast hjälpa det mest akuta då hon har många andra åtaganden inom föreningen.

Hälsningar Styrelsen